Seth Morrison, fix acel Seth Morrison, a rămas fără principalul sponsor, respectiv K2. Anunțul a fost făcut în cuvinte puține de Seth pe contul său de Twitter. E de urmărit toată discuția, practic deja vin oferte, în direct.

Tot din discuția de pe Twitter putem deduce că nu a fost dorința lui Seth Morrison, iar din articolul din Powder pe subiectul ăsta, rezultă că la K2 apele nu sunt tocmai liniștite.

Evident că la prima vedere mișcarea pare greșită. Morrison era șeful, poate cu Sean Petit călcându-i pe urme, dar asta e o misiune imposibilă. Statutul de legendă absolută pe care îl are nu prea poate fi egalat de prea mulți schiori în viață. Iar golul pe care îl lasâ în imaginea K2 e foarte mare.

Pe de altă parte, nici nu sunt așa sigur că Pinnacle 118 mai era un schi pe stilul lui Morrison. Mereu mi s-a părut suspect de diferit de toate versiunile din trecut – Seth Pistols, Obsethed, etc. Cumva, pare că Morrison, ca stil de dat și ca imagine, nu prea mai cadrează cu ce face și cum se poartă K2 zilele astea – mult mai preocupați de zona de freestyle și mai deloc de big mountain. Ori Seth Morrison e Mr. Big Mountain. În ultimele ierni a petrecut mult mai mult timp în Chamonix cu alpiniștii decât în AK cu elicopterele.

Momentul e iarăși prost ales, cu Morrison filmând din nou după ceva ani de pauză. Mâine e premiera noului film TGR, Tight Loose, în care îl vedem și pe omul nostru, alături de mulți alții. Moment care a prilejuit un mic remember al prezențelor lui Morrison în filmele TGR.

 

Rămâne de văzut cât va mai căuta Seth Morrison schiuri. Presupun că nu prea mult.