Sezonul de văi e pe cale să înceapă. Zilele sunt mai lungi, vremea mai prietenoasă, iar zăpada se transformă în firn.

Sună perfect, dar lucrurile nu stau chiar bine pentru cei mai mulți dintre noi. Telecabina din Bușteni nu prea va funcționa în primăvara asta. Tocmai a intrat într-o revizie prelungită pentru două sătpâmâni, va fi funcțională în perioada sărbătorilor de Paște, pentru afluxul mare de turiști, dar apoi va mai fi închisă pentru încă cel puțin 30 de zile. Astea sunt planurile, deci sunt niște cifre informative, nu exacte.

Care vor fi alternativele pentru a ajunge, totuși, pe văi? Una ar fi telecabina din Sinaia. Cu un minus – drumul lung pe platou până la văile din nordul masivului. Abia îcepănd cu Valea Mălinului e zăpadă, ceea ce înseamnă o plimbare pe platou de măcar 2 ore. Si mai mult pentru Cerb, Morar, Mălăiești.

O altă variantă e să urcați cu mașina până la Diham, de acolo via Pichetul Roșu ajungeți relativ ușor pe o parte din văi – Morar, Bucșoiu, Mălăiești. Evident, pentru cei cu adevărat hotărâți, urcarea va fi direct pe Valea Cerbului din Bușteni.

Hai să vedem și partea bună: după primăvara asta pe văi, vom putea alerga lejer măcar un semi. Iar la anul nici nu vom mai avea nevoie de cabluri.